Dag 15: Departure Lounge

20 Dec

Departure-Lounge-Waterloo-East-293x300

Departure Lounge (2010)
Musik, sångtexter, libretto: Dougal Irvine

Handling: Fyra engelska killar i 18-årsåldern sitter på en flygplats i Spanien och väntar på att deras flyg (som hela tiden försenas av olika anledningar) ska ta dem hem. De har tillbringat en vecka i Malaga och i form av tillbakablickar får vi reda på vad som hände under den veckan.

Det här är en riktigt liten musikal i ordets verkliga betydelse: en enkel scenografi (att döma av bilderna på hemsidan, en stiliserat  avgångshall med fyra stolar, that’s it), en ensemble bestående av 4 killar och 1 tjej (vars roll verkar vara pytteliten, hon förekommer bara i en sång av totalt 14) och all musik framförs av två akustiska gitarrer.

Det här är väldigt skön musik att lyssna till, kanske inte att lyssna aktivt till men perfekt att ha på i bakgrunden, lite lounge känsla över den.
Killarna låter väldigt mycket som ett ”boy band” och det här kunde vara typ One Direction unplugged. Det är menat som en komplimang för grabbarna sjunger bra och gör jäkligt snygga harmonier ihop.
Låtarna har bra melodier och är som balsam för örat. Trots att det bara är gitarrer som kompar så känns den varierad och fullödig. Det finns ett par roliga uptempobitar men mest är det soft musik. Jag kan höra lite Jonathan Larson över en del av låtarna så jag tror att om man gillade Rent så gillar man den här.
Inte dum alls.

Favvisar: Brits On Tour, Left Spain och Do You Know What I Think Of You?

Föreställningen har bl a spelats på Edinburgh Fringe Festival, The Summer Play Festival i New York och i London på The New Waterloo East Theatre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: