Dag 57: Dr. Horrible’s Sing-Along Blog

31 Jan

51aw1FXmg+L._SS500_

Dr. Horrible’s Sing-Along Blog (2008), webmusikal i tre delar
Musik: Joss Whedon & Jed Whedon
Sångtexter & manus: Joss Whedon, Zack Whedon, Maurissa Tancharoen & Jed Whedon

 ”The world is a mess, and I just… need to rule it.”
Hans namn är Dr Horrible. Han jobbar hårt på att få till ett riktigt diaboliskt skratt, han har skapat ett antal supervapen som ”the freeze ray” som kan stoppa tiden, han jobbar på att bli en äkta superskurk, hans högsta önskan är att få bli medlem i föreningen för superskurkar som går under namnet The Evil League of Evil och hans slogan är: ”I’ve got a Ph.D in Horribleness.”
Men alla försök att nå superskurkstatus stoppas av den snygga, populära och manliga superhjälten Captain Hammer. Men Hammer går för långt när han inleder ett förhållande med Penny, flickan som Horrible är hemligt förälskad i.
This means war!
Men kan en nybörjarskurk som Horrible klara av att slå en så populär hjälte som Hammer och kommer Penny att lämna hjälten för en superskurk in spe?
Allt avslöjas under den tredelade och 42 minuter långa webbmusikalen Dr. Horrible’s Sing-Along Blog.

Det här är riktigt, riktigt kul. Korta och roliga sånger, sköna repliker, bra skådespeleri, mycket självdistans och massor av populärkulturella referenser gör det här till en liten pärla.
Den startade sitt liv som en miniserie på nätet och man kan fortfarande hitta den där. Själv har jag både dvd:n och soundtracket för ja, sångerna är tillräckligt bra. Förvänta er inga stora odödliga blivande klassiker utan bara små enkla men välskrivna musikalpasticher.

Favvisar: Laundry Day, On The Rise, Brand New Day, Perfect Story

Kuriosa:
Som en bonus på dvd:n så får man Commentary! The Musical. Istället för ett vanligt kommentatorspår under själva filmen så har de skrivit en musikal med sånger som både innehåller fakta och där skådespelarna driver hejdlöst med sig själva. Man får alltså två musikaler för priset av en. Och låtarna i Commentary! är faktiskt nästa bättre än filmens…

Skådespelaren Neil Patrick Harris spelar Doktorn. Han är kanske mest känd för rollen som casanovan Barney Stinson i How I Met Your Mother men han har bred erfarenhet av musikaler också, bl a var han Balladeer/Lee Harvey Oswald i Assassins på Broadway.

Nathan Fillion som spelar Captain Hammer kan man se som Castle i deckaren med samma namn som går tv just nu. För de som spelar Halo så kan jag meddela att han är Sergeant Reynolds röst på Halo 3, Halo3: ODST och Halo: Reach.

Videosar:
Hemsidan
Dr Horrible på Emmy Awards
Not Just For Gays Anymore – Neil Patrick Harris öppningsnummer för Tony galan 2011.
Neil sjunger med Hugh Jackman från samma gala.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: