Dag 157: All In Love

11 Maj

51h4cpYmD0L._SL500_AA280_
All In Love (1961), 141 föreställningar
Musik: Jacques Urbont
Sångtexter & libretto: Bruce Geller, baserad på pjäsen The Rivals (1775) av Richard Brinsley Sheridan

Året är 1775 (typ).
Handlingen kretsar kring kärlekshistorien mellan Captain Jack Absolut och fröken Lydia Languish, och sker under ett ”brunnsbesök” i Bath, England. Att dricka brunn var vanligt för adelsmän på den tiden och ansågs otroligt hälsosamt förutom att det gav en god anledning för societen att mötas, festa och roa sig.
Lydia skulle föredra att gifta sig med en fattig man, snarare än en rik man, så Jack har uppvaktat henne utklädd till den ”otroligt, nästan desperat, fattige” (hans egna ord) fänrik Beverly.
Men när Lydias moster, Mrs Malaprop, gör en deal med Sir Anthony Absolut, Jack far, att låta Lydia gifta sig med hans son blir det knepigt.
Ytterligare komplikationer uppstår när Bob Acres, Jacks bästa vän som anser att han blivit lovad Lydias kärlek, anländer och känner att han måste försvara sin heder genom att utmana fänrik Beverly till en duell och ber Jack att bli hans sekundant!
Samtidigt  försöker Sir Lucius O’Trigger också att tävla om Lydia hand.
Lucy, Lydias listiga piga, har under hela pjäsen sett till att alla kärleksbrev som skickats mellan de olika medlemmarna i denna kärleksintrig blandats ihop och kommer i fel personers händer. Vilket leder till mycket spring i dörrar, förvirring, förväxlingar och allt annat som hör hemma i en klassisk romantisk fars – inklusive ett lyckligt slut med bröllop och förlovningar.

Det här är en off-Broadway föreställning men den har trots det en ganska så ordentlig orkester som ackompanjerar sångarna. Så det låter väldigt bra om denna show.
Själva materialet känns ganska så standard men inte utan att ha sin charm och inte utan att man kan hitta några riktiga fullträffar. Och texterna är generellt fyllda av ”wit”.
Finner mig rätt så road och blir väldigt nyfiken på denna show och önskar jag haft ett manus eller ännu hellre möjlighet att se den. Jag tror att det här kan vara ganska så kul nämligen. Känns som en sån där show som lika gärna kunde blivit en stor succé.
Den här kommer jag att sätta på med jämna mellanrum, det är jag övertygad om.

Favvisar:
I Found Him, Why Wives?, What Can It Be?, Honour, A More Than Ordinary Glorious Vocabulary

Kuriosa:
Med i ensemblen kunde man hitta Dom DeLuise, kanske mest känd för sina roller i olika Mel Brooksfilmer.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: