Dag 189: The In-Between

12 Jun

431553_126074914187905_104050506390346_102061_1453975337_n[1]
The In-Between (2012), konceptinspelning
Musik, sångtexter & libretto: Laura Tisdall

Den nittonåriga missanpassade och lågpresterande Flick Wimple, har alltid levt i skuggan av sin omhändertagande, kärleksfulla men neurotiska äldre syster, Alice.
Efter att deras föräldrar dött i en bilolycka, blir Alice tvungen att bli mer av en mor än syster till Flick – ett ansvar som får dem bägge att känna sig instängda och som förstärker deras  hat-kärlek relation.
Flick får för sig att hon aldrig kommer att få ett spännande eller exceptionellt liv och beslutar sig därför att inte ge nått tillbaka till livet.
En inställning som hon dock får omvärdera när hon en dag kliver in genom fel dörr och plötsligt finner sig själv fångad i utrymmet mellan två parallella världar, en plats som kallas In-Between.
Där möts hon av den mystiske, om än lite nördig, guiden Calicus, en ung man som har tillbringat hela sitt liv med att leda människor mellan världarna. Han erbjuder Flick en chans att lämna sina problem bakom sig och resa till en annan värld.
Men allt står inte rätt till i In-Between. Flera andra guider har plötsligt försvunnit och det har börjat dyka upp sprickor i väggarna.
I slutändan måste Flick göra ett val: antingen hålla fast vid sitt förflutna, sin syster och världen hon känner till, eller riskera allt för att försöka rädda nått hon inte känner till, nått mycket större…

Det här är bara en koncept- eller smakprovsinspelningspelning som Laura Tisdall gjort för att försöka locka till sig producenter så att hon kan finasiera en riktigt uppsättning.
Sångarna hon använt sig av är alla West End artister.
Det är bara 7 sånger men de visar upp en stor potential.
Stilen är pop/rock och låtarna känns både fräscha och moderna.
Inspelningen känns fullödig och påkostad, det låter väldigt bra om den.
Här bjuds både på ett par riktigt bra uptempolåtar och några, för min del, mindre intressanta ballader.
Ingen av låtarna är direkt dålig och några har till och med lite hit-känsla över sig. Och det, tillsammans med de starka sånginsatserna gör att i alla fall jag blir väldigt nyfiken på att få höra och se den kompletta musikalen. Hoppas att nån producent nappar på den här plattan så hon får en chans att utveckla sin show.
Värd att leta upp.

Favvisar:
She’s My Sister, When I Was Nineteen, Never Expect

Videosar:
The In-Between – A New Musical Trailer
Beyond the Door
She’s My Sister – The Inbetween Musical at The Gala of Gala’s: The Gala
Someone You’d Be Proud of

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: