Dag 6: Peggy Sue Got Married

11 Dec

Peggy Sue Got Married [London

Peggy Sue Got Married (2001)
Musik: Bob Gaudio
Sångtexter: Jerry Leichling
Libretto: Arlene Sarner och Jerry Leichling

1986 skapade Francis Ford Coppola en film som hade en spännande idé: Om man som vuxen fick möjlighet att åka tillbaka i tiden för att leva om delar av sitt liv men med alla erfarenheter och kunskaper man skapat sig som vuxen intakta, hur skulle man bete sig då? Skulle man göra samma val igen? Jag har inte sett filmen men måste säga att jag gillar idén och ska se om den finns att hyra nånstans.

Musikalen, som baserades på filmen, hade premiär 20 augusti 2001. Den fick övervägade bra recensioner och spåddes att få ett långt liv på Londons teaterscen men las ner redan efter 8 veckor. Anledningen tros till stor del bero på den minskade turisttillströmningen i efterdyningarna av 11/9 katastrofen.

Tyvärr så har man inte gett ut ett helt cast-album utan allt som finns är en promo med fem av låtarna på. Föreställningen utspelar sig 1986 och 1960 och det avspeglar sig i musiken som både innehåller The Four Season-aktiga låtar (Crown of Love) och  svullstiga Meatloaf-aktiga powerballader (Two Kinds of Fire).
Att det låter The Four Seasons om musiken är kanske inte så konstigt med tanke på att den är skriven av Bob Gaudio som var med i originalkonstellationen av den gruppen och skrev flera av deras största hits som exempelvis Sherry.

Jag gillar det jag hör och önskar att det funnits en hel cd och inte bara detta musikaliska smakprov. Men ibland får man vara glad för det lilla.

Kuriosa:
Den 3:e februari 2009 fick Bob Gaudio sitt High School diploma, 50 år efter att han hoppade av skolan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: